4 titkos cukrász trükk, amellyel varázslatos tortát készíthetsz 1. **A tökéletes tészta titka**: Mindig szobahőmérsékletű hozzávalókat használj! A tojások és a vaj elősegítik a könnyed, levegős állagot, így a tészta lágy és puha lesz. 2. **Rétegezés mes

A videó megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript-et, és/vagy fontolja meg egy HTML5 videót támogató böngésző használatát.
Ahhoz, hogy a torta formája valóban tökéletes legyen, és a díszítési lehetőségek szépen kibontakozhassanak, elengedhetetlen, hogy a tortalapok egyenletes felülettel rendelkezzenek. Azonban a fizika törvényei miatt a torta szélei hamarabb kezdik el sülni, ami miatt a közepe púposan megemelkedik. Ezt a problémát azonban könnyedén orvosolhatod! Készíts kis "öveket" a tortaformákhoz, akár régi, felesleges anyagokból is. Ezeket az öveket használat előtt csak nedvesítsd be, és máris biztosíthatod, hogy a tortád szépen lapos maradjon!
Egy remek trükk, ha nedves törlőkendőt alufóliába hajtogatsz, majd ezt a tortaformák köré tekered. Ügyelj arra, hogy a kendő körülbelül a tészta magasságáig érjen. Ennek köszönhetően a tészta széle később kezd el sülni, így a végeredmény egy gyönyörűen sima felszínű piskótalap lesz. Ráadásul a piskótát könnyedén ki tudod borítani a formából: akkor tudod, hogy kész, amikor a tészta szélei már elválasztódtak a forma falától, és egy enyhe rázásra is mozogni kezd.