Az "eperbomba" egy igazi ízrobbanást jelent! Képzeld el, ahogy a friss, lédús eperszemek egy pillanat alatt szétpattannak a szádba, és elárasztanak édes, zamatos ízükkel. Ez a gyümölcs igazi nyári csoda, tele vitaminokkal és frissességgel. Az eperbomba ne
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét pedig krémes habbá verjük a cukorral. Ezután a habverőt lassú fokozatra állítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a sárgájákat. Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. Egy nagy, lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, különben törős lesz a piskóta, és nem tudjuk majd összetekerni.
Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, az aljáról pedig lehúzzuk a sütőpapírt. Egy tiszta, öblítőszermentes pelenka vagy konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
Miután teljesen kihűlt, óvatosan kitekerjük, és gazdagon megkenjük ízletes lekvárral. Ezt követően újra feltekerjük, majd ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Ezután egy gömbölyű aljú tálat kibélelünk frissen tartó fóliával, és a szeleteket ügyesen elhelyezzük körben, hogy szép látványt nyújtsanak.
A krém készítéséhez először a jéghideg habtejszínt és az instant zselatint együtt kezdjük el felverni. Amikor a tejszín már enyhén habosodni kezd, hozzáadjuk a cukrot, hogy édes ízt kapjon. Az epreket apró darabokra vágjuk, majd óvatosan belekeverjük a tejszínhabba. Az elkészült keveréket egy tálba kanalazzuk, és a tetejére egy réteg piskótát helyezünk. Az édességet ezután a hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára, hogy jól megdermedjen. Amikor letelt az idő, óvatosan kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a fóliát, és már tálalhatjuk is ezt a friss, gyümölcsös desszertet!