Háromlisztes tojás nélküli házi metélt tészta | Vajdaság MA Fedezd fel a házi készítésű metélt tészta varázsát, amely háromféle liszt keverékéből készül, tojás nélkül! Ez a különleges recept a vajdasági konyha ízeit idézi, és tökéletes választás mindazok
A tálban először összekeverjük a különféle liszteket a sóval, majd fokozatosan, kézzel gyúrva hozzáadjuk a vizet. Ezután addig dolgozzuk a tésztát, amíg egy kemény, homogén állagot nem kapunk, körülbelül 5-8 perc alatt. Ha sima és rugalmas lett, három egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőle, és lisztezett felületen letakarva 10 percig pihentetjük, hogy lazuljon. Ezután a lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk 2 milliméter vékonyra, majd hagyományos metélési technikával feldaraboljuk. A tésztát forró, sós vízben mindössze 3 perc alatt kifőzzük, majd jól lecsepegtetjük. Tálalhatjuk kedvünkre: lehet köret vagy főétel, akár édes, akár sós ízvilággal. Mi tejfölös túróval és ropogós szalonnapörcökkel tálaltuk, ami igazán különlegessé tette az élményt.