Soha többé nem fogod a kukába dobni a dinnye héját, miután felfedezed, milyen sokoldalúan felhasználható!
Nem Julia Roberts volt az egyetlen jelölt Vivian szerepére! Számos tehetséges színésznő visszautasította a Micsoda nő! című film ikonikus főszerepét, mielőtt Robertsre esett a választás.
A dinnye a magyarok szívének egyik legkedvesebb gyümölcse, hiszen nemcsak ízletes, hanem magas víztartalmának köszönhetően remekül felfrissít a nyári forróságban. Azonban a dinnye héjának sorsa gyakran a szemétben végződik, ami igencsak sajnálatos, ugyanis e héj rengeteg lehetőséget rejt magában.
A görögdinnye héja gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így fogyasztása rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre. Ezért érdemes kipróbálnunk, hogy savanyúságként is felhasználjuk ezt az ízletes részt:
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a sót, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. A dinnye héjáról vágjuk le a külső, zöld részt, majd a maradékot kockázzuk fel, majd tegyük egy befőttesüvegbe, adjuk hozzá a fokhagymát, a kaprot és a mustármagot. Várjuk meg, míg a sós víz lehűl, majd adjuk hozzá a dinnyehéjhoz, de az üveg felső negyedét hagyjuk szabadon.
Az üveget jól zárjuk le, majd tegyük a polcra, és várjuk meg, míg az ízek összeérnek. Ezután már csak élveznünk kell.