Steiner Kristóf egy különleges görög gasztronómiai élménnyel várja vendégeit Budapesten – és most lehetőséged van személyesen is találkozni vele! Ne hagyd ki ezt az egyedülálló alkalmat, hogy megízleld a hagyományos görög ételek ízvilágát, miközben egy kö


Steiner Kristóf és Csizmazia László, a budapesti Menza étterem séfje, egy igazán különleges, görög ihletésű növényi alapú menüt álmodtak meg közösen. Ez a négyfogásos gasztronómiai élmény augusztus 14-ig élvezhető, és a rajongók számára augusztus 9-én lehetőség nyílik arra, hogy személyesen találkozzanak Kristóffal az étterem varázslatos atmoszférájában. Ne hagyd ki ezt az egyedülálló alkalmat!

Steiner Kristóf ismét egy különleges együttműködés keretében találkozott a Liszt Ferenc téren lévő Menza Étterem és Kávézó csapatával. Az újságíró és műsorvezető, aki számos vegán receptkönyv szerzője, a séf, Csizmazia László társaságában négy ínycsiklandó növényi alapú ételt alkotott meg. Ezeket a különleges fogásokat augusztus 14-ig, azaz a jövő hét csütörtökig még megkóstolhatod!

Ha Kristóffal is találkoznál, szombatra - augusztus 9-re - foglalj asztalt a Menzába, 11:30 és 22:30 között ő is a helyszínen lesz!

Nézd meg ezt a különleges bejegyzést az Instagramon! 🌟

Kristóf Steiner (@kristofsteiner) által megosztott bejegyzés

A közös menü a görög nyár varázslatos ízeiből épül fel.

"Hét évvel ezelőtt érkeztünk a Methana-félszigetre, abban az évben, amikor először kezdtük el álmodni a közös menüt a budapesti Menzával" - osztotta meg Steiner Kristóf Instagramján.

A citromfánk illatából, elvonulásaink élményeiből, és Szúla öleléséből - aki a falunk tavernájában főz nekünk - egy új vegán menü született.

A négy fogás, melyek alkotói szerint minden ízével a közösség, a kreativitás és a fenntarthatóság szellemiségét ünnepli, a következőképpen alakul:

Íme egy különleges étkezési élmény: Fava krém gazdag ízvilággal, ropogósra pirított laskagombával és édes lilahagyma lekvárral tálalva, egy igazi ínycsiklandó előétel. A főétel egy színes, spenótos rizzsel töltött paprika és paradicsom, amelyet friss, vegán tzatzikivel koronáztunk meg, így minden falat egy újabb felfedezés. Desszertként egy fűszeres görögdinnye steak vár, amelyet mediterrán lencsesalátával tálalunk, tökéletes harmóniában a nyári ízekkel. Végül pedig egy édes zárszó: pisztáciás baklava, amelyet hűsítő masztiha fagylalttal tálalunk, hogy az élmény valóban felejthetetlen legyen.

A menü megálmodói abban a hitben élnek, hogy a 100%-ban növényi alapú fogásaik még a hagyományos étkezők szívét is megnyerhetik. "Ezek az ételek nem csupán kompromisszumok – hanem tökéletesek a maguk egyszerűségében" – áll a sajtóközleményben.

Bár sokak számára a görög konyha a hús, a sajt és a joghurt világát jelenti, az ortodox hagyományban az év jelentős részét böjtöléssel töltik. "A görögök a böjt alatt tartózkodnak a húsféléktől, tejtermékektől és tojástól, de ennek ellenére az ételeik rendkívül gazdagok, változatosak és ízletesek" - mondja Kristóf.

Related posts