Csökkentsük az ételhulladékot és növeljük a diákok elégedettségét: bemutatkozott a kecskeméti Szuper Menzát - képes beszámoló.

Nem egyszerű olyan ételt adni az iskolákban, ami minden diáknak megfelel. A Bolyai János Gimnázium a Szuper Menza újításával azonban elérheti, hogy sokkal több finom, egészséges és ízlésnek megfelelő étel kerüljön az asztalokra.
A Bolyai János Gimnázium Kecskemét önkormányzatával és a Szuper Menza segítségével megújította étkeztetési metódusát az iskolában. Az étkező keddi bemutatása alkalmával Szemereyné dr. Pataki Klaudia polgármester asszony, dr. Harnos István a Bolyai János Gimnázium igazgatója, és Enyedi Csaba, a Hungast cégcsoport kommunikációs igazgatója tartottak egy rövid beszédet, amiben bemutatták közös projektjük eredményét.
Új arculatot kap a Bolyai János Gimnázium menzája!
A Szuper Menza egy olyan kezdeményezés, melynek segítségével a gyerekek sokkal nagyobb valószínűséggel ehetnek olyan ételt, amit ténylegesen szeretnek, ezáltal 40 százalékkal kevesebb ennivaló kerülhet a szemétbe.
Mindezt azzal tudják elérni, hogy az ételek svédasztalos, azaz szabadszedéses módszerrel vannak tálalva. Az igazgató úr azonban elmondta, hogy kell egy kis idő, amíg beáll az étkeztetési rendszer, hiszen "például a csirkeszárnyra rögtön minden diák egyszerre akar lecsapni általában."
A polgármester asszony hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés egyik legnagyobb előnye abban rejlik, hogy jelentősen csökkenti az élelmiszerhulladék mennyiségét. Továbbá megemlítette, hogy véleménye szerint a fiatalok ma sokkal nyitottabbak a tudatos táplálkozás iránt, és figyelembe veszik azokat az embertársaikat is, akik nem engedhetik meg maguknak a napi meleg étkezést, ezért tudatosabban fognak bánni az adagokkal.